ма (изв.) - глуп (имн.)

И затоа, богати стаорци, државо, Сорос, господа пиљари, велетрговци, социјалистичко-феудални директори, големосопственици, нафатирани комунисти, сите вие што купувате трети и шести станови и коли и кои децата, ко африкански министри, ги праќате надвор од ужасов да владеат ко најсупериорни дембели кога процесов на заглупување и пауперизација еден ден ќе се слегне -... ма глупости, ништо.
„МАРГИНА бр. 17-18“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК