ма (изв.) - ди (изв.)

– Дан зен пти бистро а Пари, же труве ин птит ами. Ел ма ди, ж суи тон ами, ма ви е ком ла плуи. Шак жур, ен нуво тур, ен нувал амур.
„Или“ од Александар Прокопиев (1987)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК