ја (зам.) - заработи (гл.)

А во оризиштата имаше најмногу пијавици. Таму ја заработив и љубовта кон планината.
„Синот“ од Србо Ивановски (2006)
Одвреме навреме знаеше да ја потсети Рада дека истата плата што ја заработуваше како наставничка може да ја заработи продавајќи јајца.
„Последната алка“ од Стојан Арсиќ (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК