што (зам.) - бие (гл.)

Првото нешто што бие в очи тоа е што г.Станчев си останува на истото место во сето време откако знам за него /има околу 9 години/.
„За македонцките работи“ од Крсте Петков Мисирков (1903)
Ноќва, дечки, станувам мома што бие бој.
„МАРГИНА бр. 26-28“ (1996)