си (зам.) - бие (гл.)

„Те слуша! Че си биел џенг,“ ми рече, „имаш во гаражана еден чадор со остар врв – ојте со него бијајте се, скрешете си глајте!“
„Штамата на Енхалон“ од Ненад Јолдески (2013)