овој (зам.) - песок (имн.)

„Марија, бескрајни се нашите траги во овој песок. Бесмртни се, длабоки.“
„Две Марии“ од Славко Јаневски (1956)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК