нешто (зам.) - комуницира (гл.)

Всушност, за „Маргина“ периферни точки не постојат; нештата комуницираат на најфантастични посредни начини и влијаат едните врз другите.
„МАРГИНА бр. 1“ (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи