мене (зам.) - комуницира (гл.)

Сè уште разговара со децата преку паното со сијалички, но со мене комуницира на нов дисплеј во барака што ја изнајмив таму, дисплеј подобар од оние што ги користеле во морнарицата.
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи