кој (зам.) - комуницира (гл.)

- Марин! - Марин - провери ги сите мејлови, спамови и драфтови, сакам точно да се знае што се крие зад тие кодови, со кои комуницираат Мери и Јанко!
„Вител во Витлеем“ од Марта Маркоска (2010)