ги (зам.) - хуманизира (гл.)

Хундертвасер со својата архитектура се обидува да ги упати луѓето едни кон други, да ги хуманизира нивните односи, а со зеленилото и шаренилото на боите да им ја врати ведрината и во нивните домови да ги внесе веќе заборавените мириси на природата. Margina #19-20 [1995] | okno.mk 129 Кич-архитектура?
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)