ваа (зам.) - илјада (имн.)

Разбранетото езро кај Мала Преспа, чие сино огледало два дена го кршеа авионски бомби, топовски и минофрлачки гранати и го расечyваа илјади вжештени зрна, полека се смирyва и на брегот исфрлува трупови.
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)