усреќува (гл.) - писател (имн.)

Во согласие со тоа, културната политика што ја заслужува својата плата нема да се обидува да ги усреќува писателите, но ќе овозможи линијата на животот да остане отворена.
„МАРГИНА бр. 17-18“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК