станува (гл.) - писател (имн.)

Прашања - како при секоја средба: Кога започнавте да пишувате? Како се станува писател?
„Тополите на крајот од дедовата ливада“ од Бистрица Миркуловска (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК