лета (гл.) - песок (имн.)

Како леташе песокот! Како полетуваа тие диви портрети самите од себе, тука на брегот! Како ...
„Лек против меланхолија“ од Реј Бредбери (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК