искористи (гл.) - ги (зам.)

„За денес завршуваме. Искористете ги личните познанства, така во почетокот ќе добиеме побрзо одговори на нашите покани за соработка.
„Тополите на крајот од дедовата ливада“ од Бистрица Миркуловска (2001)