дрзне (гл.) - во (предл.)

Глас: Се подготвија да се дрзнат во битка, насочени кон сонцето со погледите кон небото, сите орелот го бараа.
„Еп на Александар Македонски“ од Радојка Трајанова (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК