• само (чест.) за (сврз.)
  • не (чест.) за (сврз.)
  • божем (чест.) за (сврз.)
  • и (чест.) за (сврз.)
  • ли (чест.) за (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК