• ќе (чест.) отиде (гл.)
  • не (чест.) отиде (гл.)
  • би (чест.) отиде (гл.)
  • ете (чест.) отиде (гл.)
  • зар (чест.) отиде (гл.)
  • зарем (чест.) отиде (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК