• а (сврз.) ниту (сврз.)
  • дека (сврз.) ниту (сврз.)
  • и (сврз.) ниту (сврз.)
  • но (сврз.) ниту (сврз.)
  • оти (сврз.) ниту (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи