• и (сврз.) песок (имн.)
  • дали (сврз.) песок (имн.)
  • дека (сврз.) песок (имн.)
  • или (сврз.) песок (имн.)
  • ни (сврз.) песок (имн.)
  • па (сврз.) песок (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК