• и (сврз.) гради (имн.)
  • а (сврз.) гради (имн.)
  • да (сврз.) гради (имн.)
  • дека (сврз.) гради (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК