• и (сврз.) молчи (гл.)
  • да (сврз.) молчи (гл.)
  • додека (сврз.) молчи (гл.)
  • дека (сврз.) молчи (гл.)
  • но (сврз.) молчи (гл.)
  • а (сврз.) молчи (гл.)
  • ако (сврз.) молчи (гл.)
  • ем (сврз.) молчи (гл.)
  • само (сврз.) молчи (гл.)
  • та (сврз.) молчи (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК