• да (сврз.) исчезне (гл.)
  • и (сврз.) исчезне (гл.)
  • или (сврз.) исчезне (гл.)
  • дека (сврз.) исчезне (гл.)
  • ако (сврз.) исчезне (гл.)
  • зашто (сврз.) исчезне (гл.)
  • кога (сврз.) исчезне (гл.)
  • но (сврз.) исчезне (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК