• да (сврз.) излезе (гл.)
 • и (сврз.) излезе (гл.)
 • дека (сврз.) излезе (гл.)
 • откако (сврз.) излезе (гл.)
 • па (сврз.) излезе (гл.)
 • додека (сврз.) излезе (гл.)
 • та (сврз.) излезе (гл.)
 • ако (сврз.) излезе (гл.)
 • кога (сврз.) излезе (гл.)
 • штом (сврз.) излезе (гл.)
 • а (сврз.) излезе (гл.)
 • доколку (сврз.) излезе (гл.)
 • или (сврз.) излезе (гл.)
 • но (сврз.) излезе (гл.)
 • тукушто (сврз.) излезе (гл.)
 • што (сврз.) излезе (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК