• да (сврз.) изврши (гл.)
  • дека (сврз.) изврши (гл.)
  • доколку (сврз.) изврши (гл.)
  • и (сврз.) изврши (гл.)
  • откако (сврз.) изврши (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи