• да (сврз.) заработи (гл.)
  • дека (сврз.) заработи (гл.)
  • иако (сврз.) заработи (гл.)
  • откако (сврз.) заработи (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК