• за (сврз.) ваму (прил.)
  • за (сврз.) внатре (прил.)
  • за (сврз.) дома (прил.)
  • за (сврз.) неколку (прил.)
  • за (сврз.) нешто (прил.)
  • за (сврз.) полесно (прил.)
  • за (сврз.) после (прил.)
  • за (сврз.) тамо (прил.)
  • за (сврз.) таму (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК