• за (сврз.) на (предл.)
  • за (сврз.) во (предл.)
  • за (сврз.) кај (предл.)
  • за (сврз.) со (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК