• уште (прил.) поубав (прид.)
  • многу (прил.) поубав (прид.)
  • стопати (прил.) поубав (прид.)
  • малку (прил.) поубав (прид.)
  • некако (прил.) поубав (прид.)
  • никогаш (прил.) поубав (прид.)
  • сѐ (прил.) поубав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи