• неколку (прил.) илјада (имн.)
  • веќе (прил.) илјада (имн.)
  • повеќе (прил.) илјада (имн.)
  • толку (прил.) илјада (имн.)
  • зошто (прил.) илјада (имн.)
  • како (прил.) илјада (имн.)
  • колку (прил.) илјада (имн.)
  • лично (прил.) илјада (имн.)
  • околу (прил.) илјада (имн.)
  • само (прил.) илјада (имн.)
  • уште (прил.) илјада (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК