• кај (прил.) отиде (гл.)
 • потоа (прил.) отиде (гл.)
 • веднаш (прил.) отиде (гл.)
 • кога (прил.) отиде (гл.)
 • заедно (прил.) отиде (гл.)
 • бргу (прил.) отиде (гл.)
 • веќе (прил.) отиде (гл.)
 • еднаш (прил.) отиде (гл.)
 • зошто (прил.) отиде (гл.)
 • вечерта (прил.) отиде (гл.)
 • далеку (прил.) отиде (гл.)
 • навистина (прил.) отиде (гл.)
 • повторно (прил.) отиде (гл.)
 • подоцна (прил.) отиде (гл.)
 • полека (прил.) отиде (гл.)
 • првпат (прил.) отиде (гл.)
 • така (прил.) отиде (гл.)
 • таму (прил.) отиде (гл.)
 • тивко (прил.) отиде (гл.)
 • утредента (прил.) отиде (гл.)
 • брзо (прил.) отиде (гл.)
 • веројатно (прил.) отиде (гл.)
 • досега (прил.) отиде (гл.)
 • друго (прил.) отиде (гл.)
 • задоволно (прил.) отиде (гл.)
 • лично (прил.) отиде (гл.)
 • малку (прил.) отиде (гл.)
 • мнозина (прил.) отиде (гл.)
 • молкома (прил.) отиде (гл.)
 • навреме (прил.) отиде (гл.)
 • напладне (прил.) отиде (гл.)
 • напразен (прил.) отиде (гл.)
 • натаму (прил.) отиде (гл.)
 • наутро (прил.) отиде (гл.)
 • најпрвин (прил.) отиде (гл.)
 • некаде (прил.) отиде (гл.)
 • одвај (прил.) отиде (гл.)
 • повеќепати (прил.) отиде (гл.)
 • половина (прил.) отиде (гл.)
 • попладне (прил.) отиде (гл.)
 • после (прил.) отиде (гл.)
 • право (прил.) отиде (гл.)
 • пркосен (прил.) отиде (гл.)
 • рано (прил.) отиде (гл.)
 • сигурно (прил.) отиде (гл.)
 • сѐ (прил.) отиде (гл.)
 • трчана (прил.) отиде (гл.)
 • што (прил.) отиде (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК