• повеќе (прил.) личи (гл.)
 • многу (прил.) личи (гл.)
 • што (прил.) личи (гл.)
 • навистина (прил.) личи (гл.)
 • сега (прил.) личи (гл.)
 • оддалеку (прил.) личи (гл.)
 • бескрајно (прил.) личи (гл.)
 • вистински (прил.) личи (гл.)
 • воопшто (прил.) личи (гл.)
 • далеку (прил.) личи (гл.)
 • дома (прил.) личи (гл.)
 • ептен (прил.) личи (гл.)
 • малку (прил.) личи (гл.)
 • наполно (прил.) личи (гл.)
 • најмногу (прил.) личи (гл.)
 • отпрвин (прил.) личи (гл.)
 • почесто (прил.) личи (гл.)
 • премногу (прил.) личи (гл.)
 • речиси (прил.) личи (гл.)
 • секогаш (прил.) личи (гл.)
 • сосем (прил.) личи (гл.)
 • така (прил.) личи (гл.)
 • толку (прил.) личи (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК