• стар (прид.) камен (прид.)
 • студен (прид.) камен (прид.)
 • тежок (прид.) камен (прид.)
 • голем (прид.) камен (прид.)
 • манастир (прид.) камен (прид.)
 • млад (прид.) камен (прид.)
 • молчелив (прид.) камен (прид.)
 • неартикулиран (прид.) камен (прид.)
 • низок (прид.) камен (прид.)
 • одделен (прид.) камен (прид.)
 • претежок (прид.) камен (прид.)
 • пуст (прид.) камен (прид.)
 • свој (прид.) камен (прид.)
 • црн (прид.) камен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК