• затворски (прид.) ќелија (имн.)
 • еден (прид.) ќелија (имн.)
 • свој (прид.) ќелија (имн.)
 • соседен (прид.) ќелија (имн.)
 • негов (прид.) ќелија (имн.)
 • сив (прид.) ќелија (имн.)
 • тесен (прид.) ќелија (имн.)
 • испоснички (прид.) ќелија (имн.)
 • мал (прид.) ќелија (имн.)
 • манастирски (прид.) ќелија (имн.)
 • мозочен (прид.) ќелија (имн.)
 • мој (прид.) ќелија (имн.)
 • нивен (прид.) ќелија (имн.)
 • нов (прид.) ќелија (имн.)
 • обичен (прид.) ќелија (имн.)
 • одделен (прид.) ќелија (имн.)
 • партиски (прид.) ќелија (имн.)
 • подвижен (прид.) ќелија (имн.)
 • подземен (прид.) ќелија (имн.)
 • темен (прид.) ќелија (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК