• црн (прид.) ѓавол (имн.)
 • жив (прид.) ѓавол (имн.)
 • килав (прид.) ѓавол (имн.)
 • мал (прид.) ѓавол (имн.)
 • бабуњосан (прид.) ѓавол (имн.)
 • бел (прид.) ѓавол (имн.)
 • вистински (прид.) ѓавол (имн.)
 • вљубен (прид.) ѓавол (имн.)
 • голем (прид.) ѓавол (имн.)
 • едноок (прид.) ѓавол (имн.)
 • козји (прид.) ѓавол (имн.)
 • кутар (прид.) ѓавол (имн.)
 • куц (прид.) ѓавол (имн.)
 • лош (прид.) ѓавол (имн.)
 • млад (прид.) ѓавол (имн.)
 • мој (прид.) ѓавол (имн.)
 • наш (прид.) ѓавол (имн.)
 • најголем (прид.) ѓавол (имн.)
 • подбивен (прид.) ѓавол (имн.)
 • проклет (прид.) ѓавол (имн.)
 • пуст (прид.) ѓавол (имн.)
 • сам (прид.) ѓавол (имн.)
 • умен (прид.) ѓавол (имн.)
 • црвенокос (прид.) ѓавол (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК