• безбоен (прид.) плашт (имн.)
  • голем (прид.) плашт (имн.)
  • емоционален (прид.) плашт (имн.)
  • невидлив (прид.) плашт (имн.)
  • нејзин (прид.) плашт (имн.)
  • развиорен (прид.) плашт (имн.)
  • црн (прид.) плашт (имн.)
  • ѕвезден (прид.) плашт (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК