• жив (прид.) песок (имн.)
 • ситен (прид.) песок (имн.)
 • влажен (прид.) песок (имн.)
 • врел (прид.) песок (имн.)
 • жежок (прид.) песок (имн.)
 • топол (прид.) песок (имн.)
 • алжирски (прид.) песок (имн.)
 • безживотен (прид.) песок (имн.)
 • длабок (прид.) песок (имн.)
 • златен (прид.) песок (имн.)
 • летен (прид.) песок (имн.)
 • мек (прид.) песок (имн.)
 • морски (прид.) песок (имн.)
 • пустински (прид.) песок (имн.)
 • рамен (прид.) песок (имн.)
 • расфрлен (прид.) песок (имн.)
 • ровок (прид.) песок (имн.)
 • сиплив (прид.) песок (имн.)
 • сув (прид.) песок (имн.)
 • тежок (прид.) песок (имн.)
 • течен (прид.) песок (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК