• бел (прид.) наслага (имн.)
  • дебел (прид.) наслага (имн.)
  • масен (прид.) наслага (имн.)
  • светски (прид.) наслага (имн.)
  • севкупен (прид.) наслага (имн.)
  • снежен (прид.) наслага (имн.)
  • тежок (прид.) наслага (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК