• мал (прид.) количество (имн.)
 • огромен (прид.) количество (имн.)
 • голем (прид.) количество (имн.)
 • поголем (прид.) количество (имн.)
 • доволен (прид.) количество (имн.)
 • извесен (прид.) количество (имн.)
 • неумерен (прид.) количество (имн.)
 • измерен (прид.) количество (имн.)
 • масовен (прид.) количество (имн.)
 • најмал (прид.) количество (имн.)
 • недоволен (прид.) количество (имн.)
 • неизмерен (прид.) количество (имн.)
 • нов (прид.) количество (имн.)
 • одреден (прид.) количество (имн.)
 • определен (прид.) количество (имн.)
 • подеднаков (прид.) количество (имн.)
 • различен (прид.) количество (имн.)
 • умерен (прид.) количество (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК