• нејзин (прид.) гради (имн.)
 • твој (прид.) гради (имн.)
 • негов (прид.) гради (имн.)
 • свој (прид.) гради (имн.)
 • мој (прид.) гради (имн.)
 • полн (прид.) гради (имн.)
 • широк (прид.) гради (имн.)
 • буен (прид.) гради (имн.)
 • бел (прид.) гради (имн.)
 • болен (прид.) гради (имн.)
 • влакнест (прид.) гради (имн.)
 • гол (прид.) гради (имн.)
 • разголен (прид.) гради (имн.)
 • ваш (прид.) гради (имн.)
 • вознемирен (прид.) гради (имн.)
 • голем (прид.) гради (имн.)
 • девојкин (прид.) гради (имн.)
 • дупнат (прид.) гради (имн.)
 • женски (прид.) гради (имн.)
 • искрвавен (прид.) гради (имн.)
 • испразнет (прид.) гради (имн.)
 • ковчест (прид.) гради (имн.)
 • космат (прид.) гради (имн.)
 • крвав (прид.) гради (имн.)
 • крупен (прид.) гради (имн.)
 • малечок (прид.) гради (имн.)
 • машки (прид.) гради (имн.)
 • млад (прид.) гради (имн.)
 • момински (прид.) гради (имн.)
 • моќен (прид.) гради (имн.)
 • мускулест (прид.) гради (имн.)
 • набрекнат (прид.) гради (имн.)
 • напрегнат (прид.) гради (имн.)
 • наш (прид.) гради (имн.)
 • недоразвиен (прид.) гради (имн.)
 • неутешен (прид.) гради (имн.)
 • отворен (прид.) гради (имн.)
 • пегав (прид.) гради (имн.)
 • преполн (прид.) гради (имн.)
 • пресушен (прид.) гради (имн.)
 • разбранет (прид.) гради (имн.)
 • разгаштен (прид.) гради (имн.)
 • ранет (прид.) гради (имн.)
 • раскошен (прид.) гради (имн.)
 • слаб (прид.) гради (имн.)
 • тажен (прид.) гради (имн.)
 • топол (прид.) гради (имн.)
 • цел (прид.) гради (имн.)
 • шуплив (прид.) гради (имн.)
 • јадар (прид.) гради (имн.)
 • јак (прид.) гради (имн.)
 • јуначки (прид.) гради (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК