• заслужен (прид.) воин (имн.)
 • најголем (прид.) воин (имн.)
 • горд (прид.) воин (имн.)
 • див (прид.) воин (имн.)
 • драг (прид.) воин (имн.)
 • еден (прид.) воин (имн.)
 • избезумен (прид.) воин (имн.)
 • мртов (прид.) воин (имн.)
 • неверен (прид.) воин (имн.)
 • негов (прид.) воин (имн.)
 • нивен (прид.) воин (имн.)
 • свет (прид.) воин (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК