• сообраќаен (прид.) артерија (имн.)
  • главен (прид.) артерија (имн.)
  • негов (прид.) артерија (имн.)
  • дупчест (прид.) артерија (имн.)
  • единствен (прид.) артерија (имн.)
  • отворен (прид.) артерија (имн.)
  • оформен (прид.) артерија (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК