• последен (прид.) излезе (гл.)
 • друг (прид.) излезе (гл.)
 • сам (прид.) излезе (гл.)
 • бос (прид.) излезе (гл.)
 • голем (прид.) излезе (гл.)
 • еден (прид.) излезе (гл.)
 • зла (прид.) излезе (гл.)
 • налутен (прид.) излезе (гл.)
 • незабележан (прид.) излезе (гл.)
 • подгрбавен (прид.) излезе (гл.)
 • прв (прид.) излезе (гл.)
 • трет (прид.) излезе (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК