• објавен (прид.) дваесетина (бр.)
  • последен (прид.) дваесетина (бр.)
  • свој (прид.) дваесетина (бр.)
  • друг (прид.) дваесетина (бр.)
  • изминат (прид.) дваесетина (бр.)
  • нареден (прид.) дваесетина (бр.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи