• поубав (прид.) живот (имн.)
 • поубав (прид.) место (имн.)
 • поубав (прид.) дел (имн.)
 • поубав (прид.) ден (имн.)
 • поубав (прид.) фустан (имн.)
 • поубав (прид.) ќеиф (имн.)
 • поубав (прид.) бука (имн.)
 • поубав (прид.) вкус (имн.)
 • поубав (прид.) впечаток (имн.)
 • поубав (прид.) дар (имн.)
 • поубав (прид.) девојка (имн.)
 • поубав (прид.) доживување (имн.)
 • поубав (прид.) залак (имн.)
 • поубав (прид.) збор (имн.)
 • поубав (прид.) изглед (имн.)
 • поубав (прид.) име (имн.)
 • поубав (прид.) китка (имн.)
 • поубав (прид.) кошула (имн.)
 • поубав (прид.) куќа (имн.)
 • поубав (прид.) лице (имн.)
 • поубав (прид.) местоположба (имн.)
 • поубав (прид.) начин (имн.)
 • поубав (прид.) око (имн.)
 • поубав (прид.) палма (имн.)
 • поубав (прид.) пат (имн.)
 • поубав (прид.) поглед (имн.)
 • поубав (прид.) половина (имн.)
 • поубав (прид.) престој (имн.)
 • поубав (прид.) продавница (имн.)
 • поубав (прид.) птица (имн.)
 • поубав (прид.) ракиица (имн.)
 • поубав (прид.) ракија (имн.)
 • поубав (прид.) ресторан (имн.)
 • поубав (прид.) ручек (имн.)
 • поубав (прид.) сок (имн.)
 • поубав (прид.) сон (имн.)
 • поубав (прид.) тон (имн.)
 • поубав (прид.) тужба (имн.)
 • поубав (прид.) хотел (имн.)
 • поубав (прид.) цвеќе (имн.)
 • поубав (прид.) чорап (имн.)
 • поубав (прид.) чорба (имн.)
 • поубав (прид.) шума (имн.)
 • поубав (прид.) ѕидање (имн.)
 • поубав (прид.) јаготка (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи