• камен (прид.) мост (имн.)
 • камен (прид.) ѕид (имн.)
 • камен (прид.) плоча (имн.)
 • камен (прид.) зграда (имн.)
 • камен (прид.) време (имн.)
 • камен (прид.) доба (имн.)
 • камен (прид.) под (имн.)
 • камен (прид.) блок (имн.)
 • камен (прид.) нож (имн.)
 • камен (прид.) ограда (имн.)
 • камен (прид.) патека (имн.)
 • камен (прид.) срце (имн.)
 • камен (прид.) тело (имн.)
 • камен (прид.) јаглен (имн.)
 • камен (прид.) авлија (имн.)
 • камен (прид.) глава (имн.)
 • камен (прид.) гнездо (имн.)
 • камен (прид.) градба (имн.)
 • камен (прид.) грамада (имн.)
 • камен (прид.) гроб (имн.)
 • камен (прид.) гробница (имн.)
 • камен (прид.) дожд (имн.)
 • камен (прид.) жена (имн.)
 • камен (прид.) карпа (имн.)
 • камен (прид.) кеј (имн.)
 • камен (прид.) книга (имн.)
 • камен (прид.) ковчег (имн.)
 • камен (прид.) композиција (имн.)
 • камен (прид.) корито (имн.)
 • камен (прид.) коњ (имн.)
 • камен (прид.) кристал (имн.)
 • камен (прид.) крст (имн.)
 • камен (прид.) круг (имн.)
 • камен (прид.) куќа (имн.)
 • камен (прид.) месо (имн.)
 • камен (прид.) нога (имн.)
 • камен (прид.) око (имн.)
 • камен (прид.) патче (имн.)
 • камен (прид.) печурка (имн.)
 • камен (прид.) пиедестал (имн.)
 • камен (прид.) писмо (имн.)
 • камен (прид.) подножје (имн.)
 • камен (прид.) подѕидок (имн.)
 • камен (прид.) поле (имн.)
 • камен (прид.) пора (имн.)
 • камен (прид.) прав (имн.)
 • камен (прид.) преграда (имн.)
 • камен (прид.) пудра (имн.)
 • камен (прид.) раб (имн.)
 • камен (прид.) рожба (имн.)
 • камен (прид.) смирување (имн.)
 • камен (прид.) сол (имн.)
 • камен (прид.) статуа (имн.)
 • камен (прид.) тврдина (имн.)
 • камен (прид.) точило (имн.)
 • камен (прид.) утврда (имн.)
 • камен (прид.) фигура (имн.)
 • камен (прид.) храна (имн.)
 • камен (прид.) црквиче (имн.)
 • камен (прид.) чалма (имн.)
 • камен (прид.) чекан (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК