• загрижен (прид.) бев (гл.)
  • загрижен (прид.) е (гл.)
  • загрижен (прид.) отиде (гл.)
  • загрижен (прид.) разгори (гл.)
  • загрижен (прид.) слуша (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи