• виновен (прид.) дека (сврз.)
  • виновен (прид.) или (сврз.)
  • виновен (прид.) бидејќи (сврз.)
  • виновен (прид.) и (сврз.)
  • виновен (прид.) иако (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи