• во (предл.) ќелија (имн.)
  • од (предл.) ќелија (имн.)
  • низ (предл.) ќелија (имн.)
  • на (предл.) ќелија (имн.)
  • преку (предл.) ќелија (имн.)
  • в (предл.) ќелија (имн.)
  • меѓу (предл.) ќелија (имн.)
  • над (предл.) ќелија (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК