• за (предл.) потреба (имн.)
 • на (предл.) потреба (имн.)
 • по (предл.) потреба (имн.)
 • од (предл.) потреба (имн.)
 • без (предл.) потреба (имн.)
 • во (предл.) потреба (имн.)
 • со (предл.) потреба (имн.)
 • според (предл.) потреба (имн.)
 • кон (предл.) потреба (имн.)
 • врз (предл.) потреба (имн.)
 • заради (предл.) потреба (имн.)
 • преку (предл.) потреба (имн.)
 • при (предл.) потреба (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи